Anoniem

Actueel 18-10-2024
Speciale 30e editie Technieker Bikkel Survivalrun trekt recordaantal deelnemers naar Leeuwarder binnenstad
Vervallen trainingen
Verslag Bikkeltjesrun
Teken publiekscampagne
Pas op voor de bijen
SVL Nieuwsbrief 30 december 2023
Ontvang je geen E-mail van de vereniging?
Leveren van een bijdrage aan de Bikkelrun
Trainers gezocht
Kennismakingstraining in september
Zo 03-nov-2024 09:28
Adventure Team Run

Info
Lid worden

Trainingstijden

Trainingslocatie

Contributie

Ledenlijst

Nieuwe leden

Opzeggingen

Ledenaantal per kwartaal

Trainingsgroepen

Kleding

Bestuur

Huishoudelijk reglement

Gedragscode vrijwilligers

Aanstellingsbeleid trainers

Vertrouwenscontactpersoon

Vacatures

Prikbord

Links
Bikkelrun

Survivalbond

SBN Wedstrijdkalender

Facebook

Instagram

Inschrijven runs
Zo 20-okt-2024
Neede
Zo 27-okt-2024
Deest
Za 09-nov-2024
Vollenhove
Zo 17-nov-2024
Adegem (B)
Za 23-nov-2024
Doorn (za) ONK JSR
Zo 24-nov-2024
Doorn (zo)
Zo 01-dec-2024
Groningen
Zo 08-dec-2024
Enschede
Zo 15-dec-2024
Dinxperlo
Zo 05-jan-2025
Beltrum
Zo 19-jan-2025
Westerbork
Za 01-feb-2025
Gendringen (za)
Zo 02-feb-2025
Gendringen (zo)
Zo 09-feb-2025
Zwolle
Za 22-feb-2025
Losser
Zo 13-apr-2025
Elst

Uitslagen runs
Zo 22-sep-2024
Grootebroek
Zo 22-sep-2024
Enschede
Zo 29-sep-2024
Ede ONK KSR
Za 05-okt-2024
Wapenveld
Zo 06-okt-2024
Leeuwarden
Za 12-okt-2024
Boerakker
Zo 13-okt-2024
Rotterdam
@message_title: @message_string
Speciale 30e editie Technieker Bikkel Survivalrun trekt recordaantal deelnemers naar Leeuwarder binnenstad
 
 
Leeuwarden - Afgelopen zondag 6 oktober stond de binnenstad van Leeuwarden volledig in het teken van de jubileumeditie van de Technieker Bikkel Survivalrun. De oplettende voorbijganger zag afgelopen week de imposante hindernissen al opdoemen in de binnenstad van Leeuwarden. De hindernissen die voornamelijk uit balken en touwen bestaan zijn daar speciaal geplaatst voor de Technieker Bikkel Survivalrun die afgelopen zondag heeft plaatsgevonden. Alle 36 hindernissen zijn in één week tijd opgebouwd met behulp van ruim 50 vrijwilligers. 
 
Bijna 2000 deelnemers hebben afgelopen zondag de hindernissen getrotseerd, nooit eerder had de Bikkelrun zoveel deelname. De survivalrun, die jaarlijks plaats vindt in de Groene Ster, vierde dit jaar een jubileum. Het was de 30e keer dat de Bikkelrun werd georganiseerd en daarom werd deze speciale editie gehouden in de binnenstad van Leeuwarden met de start en de finish op het Wilhelminaplein. De 25e editie van de Bikkelrun was ook een stadseditie, dit heeft zoveel indruk gemaakt op de deelnemers dat de inschrijving dit jaar binnen mum van tijd vol was.  Als we langer door hadden kunnen gaan dan hadden we nog veel meer deelnemers kunnen laten starten. Alle hindernissen moeten op zondagavond nog worden opgeruimd, hierdoor moeten we uiterlijk 16:30 uur het parcours sluiten waardoor helaas niet iedereen kon meedoen' verteld voorzitter Wijnand Jager. 
 
Deelnemers konden kiezen voor een wedstrijdcategorie met een afstand van 8 of 12 km met maximaal 36 hindernissen. Voor de jongere jeugd en recreanten was er een parcours van 5 km met verschillende uitdagende hindernissen. De hindernissen hebben leuke Friese namen zoals: treprinne, Slachje yn'e runte of Toutsje spanne waarbij de deelnemers zich in de apehang, catcrawl of slingerend van touw naar touw door de hindernissen voortbewegen. De eindhindernis, opgebouwd door ervaren vrijwilligers van survivalvereniging Kootstertille, was spectaculair! Het publiek wat in grote getalen aanwezig was moedigde de atleten aan bij deze laatste zware beproeving waarna de deelnemers de gong mochten luiden die als finishbel diende. 
 
Maar liefst 315 vrijwilligers hebben op zondag 6 oktober de handen uit de mouwen gestoken om deze editie vlekkeloos te laten verlopen. Zij hadden functies als hindernisjury, verkeersregelaar of verzorging en er stond een herstelploeg klaar om eventuele schade aan hindernissen snel te repareren. Deze vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk om een survivalrun van deze omvang te kunnen organiseren. 
 
De gehele organisatie en het opbouwen en afbreken van het parcours wordt gedaan door leden van Survival Vereniging Leeuwarden (SVL) waarbij vele leden ook zelf meedoen aan de survivalrun, met indrukwekkende prestaties. SVL-lid Harm Okkema uit Wytgaard wist de wedstrijdcategorie 12 km op zijn naam te zetten. Lisan de Vries uit Burgum was de snelste dame in de 40+ categorie over dezelfde afstand. Bij de categorie 8 km dames ging Elsa Rijpstra uit Oentsjerk er met de winst vandoor, gevolgd door haar zusje Thirsa Rijpstra (eveneens uit Oentsjerk) die tweede werd. Bij de lichtere wedstrijdcategorie op het 8 km parcours wist Sjoerd-Jan Dijkstra uit Feanwâlden een derde plek te behalen en op hetzelfde parcours werd Johanna Bergman uit Ried tweede in de categorie dames 50+. Jongere talenten lieten zich eveneens gelden: Lisanne Kloosterman uit Kollumerzwaag behaalde de derde plaats bij de dames 12-14 jaar (5 km) en Zilver Werps uit Leeuwarden werd tweede bij de dames 15-17 jaar (8 km).  
Na de laatste startgroep om 13:45 uur begon direct het afbreken van het parcours. Dankzij de inzet van vele leden van de Survival Vereniging Leeuwarden was de stad tegen 20:30 uur weer helemaal hindernisvrij. De Technieker Bikkel Survivalrun heeft wederom bewezen een groot succes te zijn, niet alleen door het recordaantal deelnemers, maar ook door de gezamenlijke inzet van vrijwilligers en de sportieve sfeer die de binnenstad van Leeuwarden dit weekend domineerde.
Met deze succesvolle jubileumeditie blijft de Bikkelrun een traditie die niet alleen de harten van sportievelingen verovert, maar ook die van de gemeente Leeuwarden.  
Foto's zijn gemaakt door Humphrey Paap